Cigarrer, rom, Hemingway, salsa, blue marlin, Che Guevara & Castro.

Många är associationerna som dyker upp i huvudet när man tänker på Kuba.

Under en dryg vecka i mars ska vi utforska dessa områden lite närmare.

Cigarrer, rom, Hemingway, salsa, blue marlin, Che Guevara & Castro. Många är associationerna som dyker upp i huvudet när man tänker på Kuba. Under en dryg vecka i mars ska vi utforska dessa områden lite närmare.

När vi landat på Kuba blir vi upphämtade av amerikanska 50-tals bilar som tar oss till den villa som blir vårt hem under vistelsen i Havanna. Vi installerar oss och går igenom veckans program.

Med hjälp av våra kunniga guider Conny och Aldo ska vi göra en djupdykning i den Kubanska cigarrens värld. Vi kommer att besöka tobaksplantage, en cigarrfabrik och avsluta det hela med att rulla våra egna cigarrer. Naturligtvis tilldelas alla deltagare en alldeles egen personlig humidor som dyrgriparna kan förvaras i.

Kuba är världskänt för sina fina fiskevatten och dess många arter. Under tre dagar ska vi bo på en fiskecamp beläget på nord-västra Kuba. Där ska vi prova på lite olika varianter av fiske. Bland annat ska vi ut på havet och försöka fånga den mytomspunna Blue Marlin. Vi ska även fiska vid land och på lugnare vatten där vi kan fånga arter som tarpon, permit och bonefish.

Baseball är nationalsporten på Kuba och har spelats på ön i över 150 år. Under en dag kommer vi träffa ett av Kubas bästa lag. Känna på hur det känns att slå och kasta. Självklart avslutar vi dagen med att gå på match på kvällen.

+

DAG FÖR DAG:

Information kommer

DATUM OCH PRISER

Information kommer

I PRISET INGÅR:

Information kommer

I PRISET INGÅR INTE:

Information kommer

ER GUIDE:

Information kommer